Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο»


Δύο μήνες, σχεδόν, πέρασαν από τη «θυσία» της 18χρονης Θέτιδας Βλαχούτσικου στο βωμό της ασφάλτου. Ένα μήνα αργότερα, ήταν η σειρά ενός άλλου παιδιού, του Θέμη Κουλπά, μόλις 18 ετών να αφήσει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.

Μία μεγάλη παρέα νέων από τους δήμους Χαλανδρίου και Γέρακα, μην αντέχοντας να θρηνούν για το χαμό των φίλων τους, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Δε βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν για την αδιαφορία των οδηγών. Δεν ξεσηκώθηκαν κατά των Αρχών που αφήνουν τους δρόμους σε κακή κατάσταση, χωρίς να πληρούν τις υποτυπώδεις προδιαγραφές ασφαλείας.

Αποφάσισαν να οργανώσουν μία εκδήλωση, για να ενώσουν τις φωνές τους, με ένα και μοναδικό σύνθημα: «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση δεν έτυχε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, της αυτονόητης αρωγής των τοπικών «αρχόντων», καθώς, ο δήμαρχος Χαλανδρίου αρνήθηκε να παραχωρήσει το αθλητικό κέντρο «Μάρκος Παπαδάκης», προκειμένου να φιλοξενηθεί η εκδήλωση.

Οι νέοι δεν απογοητεύονται. Πεισμώνουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση, που αποτελεί «χρέος» απέναντι στους φίλους τους που χάθηκαν, αλλά κυρίως απέναντι σε όσους θέλουν να προστατεύσουν.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails