Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

"Θρηνούν δύο οικογένειες κάθε μήνα στην Αχαία..."

ΠΑΤΡΑ: Οκτώ νεκρούς θρηνεί η Αχαΐα μόνο τον Μάιο και σύμφωνα με τα στοιχεία Ομάδας Πρωτοβουλίας για την οδική ασφάλεια, δύο οικογένειες της Αχαίας θρηνούν κάθε μήνα έναν δικό τους άνθρωπο, θύμα της ασφάλτου!

Τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Οδική Ασφάλεια και το Κέντρο Ανθρωπίνων Σχέσεων, Κώστας Γεωργιόπουλος, Νίκος Παπαματθαίου, Γιώργος Αμπατζής και Κώστας Σταμπουλόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας μάλιστα και πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν για την τοποθέτηση ειδικών προειδοποιητικών πινακίδων στην οδό Ακτή Δυμαίων της Πάτρας. Όπως αναφέρθηκε, το πρωί της προσεχούς Τρίτης, συνεργεία της ΔΕΣΕ θα τοποθετήσουν έξι πινακίδες, τρεις ανά ρεύμα, από το ύψος της Παπαφλέσσα μέχρι και τον Γλαύκο Ποταμό, επί της οδού Ακτής Δυμαίων, ενός δρόμου που ανά τετράγωνο είναι γεμάτος με εικονοστάσια.

75.000 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ… 1,2 ΕΚ. ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1965!

«Είναι τραγικό να γίνεται τροχαίο σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το σπίτι του καθενός. Από το 1965 έως το 2000 είχαμε 75.000 νεκρούς, 1,2 εκατ. τραυματίες και πολλούς παραπληγικούς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους. Στόχος μας είναι να γλιτώσουμε έστω και έναν από τους νέους», σημείωσε εμφατικά ο κ. Γεωργιόπουλος, καλώντας παράλληλα την Τροχαία να επικεντρώσει στους ελέγχους για τη χρήση κράνους, ζώνης ασφαλείας και μη χρήσης κινητών τηλεφώνων.
«Στο 1/3 των ατυχημάτων εμπλέκονται άνθρωποι έως 30 ετών και αυτό είναι συγκλονιστικό. Οι θάνατοι από ατυχήματα στην ηλικία από 15-25 ετών είναι η πρώτη αιτία στη χώρα μας και δυστυχώς η πολιτεία δεν παίρνει τα μέτρα. Βέβαια, φέρουμε και εμείς ευθύνη» ανέφερε ο κ. Παπαματθαίου. Έκκληση στους τοπικούς φορείς, Νομάρχη, Δήμαρχο, Δημάρχους της Αχαΐας, να πάρουν πρωτοβουλία ώστε σε συνεργασία με τους αρμοδίους της Εκπαίδευσης να εντάξουν από την επόμενη σχολική χρονιά το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τελευταία τάξη του Γυμνασίου, απηύθυνε ο Γιώργος Αμπατζής, επισημαίνοντας πως αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα.
Ο παιδοψυχίατρος Κώστας Σταμπουλόπουλος, εστίασε στον παράγοντα – «μηχανάκι». «Το μηχανάκι απασχολεί την οικογένεια. Οι γονείς αρνούνται στην επιθυμία του παιδιού, γίνεται αψιμαχία και τελικά το παιδί παίρνει το μηχανάκι. Η οικογένεια με αυτόν τον τρόπο του επιτρέπει να σκοτωθεί, όχι σκοπίμως φυσικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
www.gowest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails