Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Επέκταση του «φιλικού διακανονισμού» προωθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Αντικειμενικά κριτήρια στις αποζημιώσεις για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη από τροχαία ατυχήματα προωθούν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Στόχος είναι οι αποζημιώσεις να γίνονται στα πλαίσιο του «φιλικού διακανονισμού», χωρίς δικαστική διαμεσολάβηση.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες προτείνουν να θεσπιστούν αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τα οποία θα διακανονίζονται οι υποθέσεις ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης, διαδικασία που γίνεται σήμερα μέσω δικαστηρίων.

Οι δικαστικές αποφάσεις της τελευταίας τριετίας σε συνδυασμό με τους συντελεστές του ΙΚΑ για τα ποσοστά αναπηρίας από εργατικά ατυχήματα θα αποτελέσουν τη βάση υπολογισμού της «αντικειμενικής αξίας» της ψυχικής οδύνης. Έτσι, θα υπάρχει «κανόνας» για τη διεκπεραίωση τέτοιων υποθέσεων με «φιλικό διακανονισμό».

Οι εταιρίες προσανατολίζονται επίσης στην επέκταση του συστήματος φιλικού διακανονισμού, ώστε να μπορούν να περιλαμβάνονται ατυχήματα με περισσότερα από δύο αυτοκίνητα, και αύξηση των ορίων ύψους υλικών ζημιών (από 6.000 σε 9.000 ευρώ) και σωματικών βλαβών (από 9.000 σε 12.000 ευρώ) που επιτρέπουν να εντάσσεται ένα τροχαίο στο φιλικό διακανονισμό.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails