Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Πρωτιά της Κρήτης στα τροχαία δυστυχήματα...

Πρώτη σε αριθμό τροχαίων στην Ελλάδα έρχεται η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ αρκετά υψηλά είναι τα νούμερα δυστυχημάτων που εμφανίζονται σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη.
Τα στοιχεία αυτά, καθώς και πλήθος λοιπών στοιχείων, τέθηκαν επί τάπητος σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.Πάνω από 1600 θύματα σε τροχαία το 2008, σταθερός αριθμός θυμάτων στην νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και ο υψηλότερος αριθμός θυμάτων στην Περιφέρεια της Κρήτης, για ολόκληρη την Ελλάδα, είναι ο απολογισμός μιας μάστιγας που αποκαλείται μονάχα συμβατικά “τροχαίο ατύχημα”.

Η τραγικότητα των συγκεκριμένων αριθμών, αλλά και πολλά ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου παραβρέθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων, κ. Μπριζίτ Σόντρυ.

Στην ημερίδα, η οποία εντάχθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την 2η Διεθνή Τζαζ Συνάντηση Κώστας Κουβίδης, συζητήθηκαν αρκετά ουσιώδη θέματα γύρω από τα τροχαία, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του όρου “τροχαία ατυχήματα” η οποία θεωρείται πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

“Ο όρος τροχαία ατυχήματα δεν μπορεί να θεωρηθεί δόκιμος, διότι πίσω από τα τροχαία υπάρχει πάντα κάποια αιτία” τόνισε η κ. Σόντρυ, προσθέτοντας: “Όσο αποκαλούμε τα τροχαία, ατυχήματα, ουσιαστικά επιτείνουμε την ανεκτικότητα της κοινωνίας σε αυτά. Πιο δόκιμος όρος, σίγουρα θα ήταν ο όρος «τροχαία βία» ή «τροχαία σύγκρουση». Αυτοί οι όροι αποτυπώνουν καλύτερα την πραγματικότητα”.
http://autocarnet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails