Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Σύντομα φθηνότερη βενζίνη από Σούπερ Μάρκετ


Σύντομα θα δούμε και στην Ελλάδα σούπερ μάρκετ που θα πωλούν βενζίνη 24 ώρες το 24ωρο, καθώς το Υπουργείο Ανάπτυξης θα αναγκασθεί εκ των πραγμάτων-υπό τον φόβο τεράστιων προστίμων- να υποκύψει στις συνεχόμενες πιέσεις της Κομισιόν.


Τις προηγούμενες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νέα προειδοποιητική επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση, απαιτεί ουσιαστικά την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, νομοθετικά «απαγορεύεται η λειτουργία και η ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων κοντά σε χώρους συνάθροισης κοινού και σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από κτίρια εκκλησιών, νοσοκομείων, κλινικών, ασύλων ανιάτων, γηροκομείων, οίκων ευγηρίας και εκπαιδευτηρίων, ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων, καθώς κινηματογράφων ή θεάτρων, καταστημάτων και άλλων χώρων συγκέντρωσης κοινού, των οποίων η χωρητικότητα ξεπερνά τα 50 άτομα».

Στη Δυτική Ευρώπη η λειτουργία πρατηρίων καύσιμων από σουπερ μάρκετ οδήγησε σε αισθητά «φθηνότερη βενζίνη». Η αμόλυβδη από τα πρατήρια αυτά πωλείται φθηνότερα κατά περίπου 10 λεπτά το λίτρο σε σχέση με τα υπόλοιπα βενζινάδικα. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι στη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία τα σούπερ μάρκετ κατέχουν στην αγορά λιανικής καυσίμων το 51% και 28%, αντίστοιχα.
http://www.foreignpress-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails