Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Ελεύθερες στην αγορά παράνομες συσκευές εντοπισμού ραντάρ

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που κατέχει θλιβερό ρεκόρ σε τροχαία ατυχήματα, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά συστήματα, τα οποία εντοπίζουν τα ραντάρ της Τροχαίας. Οι παραβάτες οδηγοί εντοπίζουν με αυτά τα ραντάρ της Τροχαίας και λίγο πριν βρεθούν μπροστά σε μπλόκο, κόβουν ταχύτητα. Ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Θεόδωρος Μπίτζας ξεκαθάρισε μιλώντας στον ALPHA, ότι «απαγορεύεται σε οποιοδήποτε μηχανοκίνητο όχημα, ο οδηγός να φέρει συσκευή εντοπισμού μέτρησης ταχύτητας».

Ωστόσο, πωλητής καταστήματος αφενός ισχυρίστηκε, ότι είναι νόμιμη η χρήση ενός τέτοιου μηχανήματος, αλλά αφετέρου έδωσε στον ρεπόρτερ του ALPHA συμβουλές, πως να το βγάλει, σε περίπτωση που πέσει σε μπλόκο της Τροχαίας. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο παραβάτης τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 ευρώ, αφαίρεση επιτόπου της άδειας για 1 μήνα και των πινακίδων κυκλοφορίας για 2 μήνες. Εκτός όμως απο τα συστήματα εντοπισμού των ραντάρ, υπάρχουν και τα λεγόμενα jammer, που τυφλώνουν τα ραντάρ της Τροχαίας κάνοντας τα οχήματα ουσιαστικά… αόρατα.

Το Internet είναι γεμάτο από βίντεο, όπου χρήστες κάνουν τεστ στα συστήματα αντιραντάρ, για να διαπιστώσουν ποια είναι τα καλύτερα. Το κατάστημα που επισκέφθηκε ο ALPHA, εκτός από αντιραντάρ πουλάει και τηλεοπτικούς δέκτες για αυτοκίνητα, τους οποίους ο ΚΟΚ απαγορεύει ρητά, αλλά και εδώ υπάρχει το κόλπο για να μην συλλαμβάνονται, καθώς όπως είπε πωλητής «και να σε σταματήσει κάποιος στο δρόμο, το γυρνάς από την τηλεόραση στο ραδιόφωνο και δεν ξέρει αυτός, ότι έχεις τηλεόραση». Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η απόσπαση της προσοχής των οδηγών από το τιμόνι αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων.

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=37577

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails