Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

«Μπάι – πας» στο δρόμο της Χαλκιδικής

«Μπάι – πας» στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών που το καλοκαίρι ασφυκτιά από τους χιλιάδες επισκέπτες της Χαλκιδικής επιχειρεί να κατασκευάσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο των θερινών μηνών.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία παράλληλου οδικού δικτύου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, από τον κόμβο Κ12 (όπου συνδέεται με την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης) μέχρι τον κόμβο της Θέρμης, σε μήκος 14 χιλιομέτρων.

Στο συγκεκριμένο διάστημα υπάρχουν κατά τμήματα κάποια οδικά μέρη ενώ θα απαιτηθούν επιπλέον απαλλοτριώσεις που υπολογίζονται σε 65 στρέμματα. Σύμφωνα με τη νομαρχία, το έργο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού «εμφράγματος» που σημειώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς ο υπάρχον οδικός άξονας δέχεται μεγάλο τουριστικό κύμα από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Παράλληλα θα καταστεί ασφαλέστερη η πρόσβαση προς τη Χαλκιδική ενώ θα εξυπηρετηθούν οι μετακινήσεις και στην περιαστική ζώνη της Θεσσαλονίκης και τη Ζώνη Καινοτομίας.

«Το παράλληλο οδικό δίκτυο θα διευκολύνει ιδιαίτερα την κίνηση των οχημάτων που αυξάνεται κατακόρυφα από τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Μπλετσογιάννης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποκορύφωμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων σημειώνεται από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ της Κυριακής, κατά την επιστροφή των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου ξεκινά από την Πέμπτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο με αποτέλεσμα η κίνηση να μοιράζεται.

Τα έργα, που θα διαρκέσουν έναν χρόνο, πρόκειται να υλοποιήσει το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη χειμερινή περίοδο, οπότε ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μειωμένος σε σχέση με το καλοκαίρι. Τα τμήματα του έργου που γειτνιάζουν με εκπαιδευτήρια θα γίνουν εκτός σχολικής περιόδου.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails