Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

«Πακέτο» για τις «καθαρές πόλεις»

Το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων θα δώσει το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, στο πλαίσιο προγράμματος για "καθαρές" πόλεις, για να βοηθήσει τις κοινότητες να αγοράσουν οχήματα εναλλακτικών καυσίμων, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν και του αμερικανού υπουργού Ενέργειας κ. Στίβεν Τσου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ διευκρινίζεται ότι η χρηματοδότηση από το πακέτο της Ουάσινγκτον για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει Πολιτείες και πόλεις να μειώσουν την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο, συνδράμοντας στην αγορά περισσότερων των 9.000 οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων και ενεργειακής αποδοτικότητας.

Επιπροσθέτως, στο σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία 542 σταθμών τροφοδοσίας και επαναφόρτισης των εν λόγω οχημάτων.

Εκτιμάται ότι αυτή η χρηματοδότηση θα συντελέσει στην εξοικονόμηση περίπου 142,5 εκατομμυρίων λίτρων βενζίνης ετησίως...

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας είπε ότι, ως επί το πλείστον, τα οχήματα αυτά θα κατασκευαστούν από αμερικανικές εταιρίες, δίνοντας ώθηση στον δοκιμαζόμενο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ.

"Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οδηγούμε, προωθούμε στην πραγματικότητα την οικονομική ανάκαμψη", τόνισε ο κ. Στίβεν Τσου.

Εταιρίες παραγωγής αιθανόλης έχουν απευθύνει έκκληση για μεγαλύτερη χρήση οχημάτων "ευέλικτων καυσίμων", όπως αυτά αποκαλούνται, τα οποία χρησιμοποιούν ειδικά μείγματα καυσίμων έως και 85% αιθανόλης και 15% βενζίνης.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα έχει εκφράσει επιθυμία να δει περισσότερα αυτοκίνητα με ηλεκτροκίνηση στους αμερικανικούς αυτοκινητοδρόμους μέχρι το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails