Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

«Λεωφόρο Υδρογόνου» σχεδιάζει ο Δήμαρχος του Λονδίνου

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnsonανακοίνωσε το σχεδιασμό της «Λεωφόρου Υδρογόνου», συγκροτώντας ένα δίκτυο ανεφοδιασμού οχημάτων με μηδενικές εκπομπές, μέτρο που υιοθετήθηκε από το Κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτζενέιγκερ.

Ο Δήμαρχος φιλοδοξεί να κάνει τη Βρετανίαπαγκόσμιο ηγέτη όσον αφορά τις τεχνολογίες καυσίμων και σχεδιάζει ένα δίκτυο ανεφοδιασμού για τα οχήματα που θα κινούνται με υδρογόνο στη πρωτεύουσα.

Σκοπεύει να συγκεντρώσει ένα πειραματικό στόλο που θα αποτελείται από 150 περίπου αυτοκίνητα υδρογόνου, 5 λεωφορεία και 20 μαύρα ταξί που θα κυκλοφορούν στη πόλη το 2012στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσημοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι μέχρι το 2029 θα έχει αυξηθεί η χρήση των εν λόγω αυτοκινήτων. Η Μεγάλη Βρετανία έχει δεσμευθεί να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 80%, μέχρι το 2050...

Ο Boris Johnson δήλωσε ότι το δίκτυο ανεφοδιασμού υδρογόνου θα μπορεί να αναπτυχθεί παράλληλα με τα σχέδια της Κυβέρνησης για την εισαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αναπτύσσοντας μια τεχνολογία με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι το κλειδί για να λυθούν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, κλιματικής αλλαγής και βελτίωσης της ποιότητας του αέρα.

Το περασμένο Απρίλιο ο πρωθυπουργός Gordon Brown είχε ανακοινώσει τα σχέδια της κυβέρνησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο Δήμαρχος του Λονδίνου ακολούθησε με τη παρουσίαση ενός σχεδίου για τη δημιουργία 25,000 σταθμών φόρτισης των εν λόγω αυτοκινήτων.

Αρχικά έχει προγραμματιστεί η δημιουργία ενός δικτύου 6 σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου στη πρωτεύουσα, δήλωσε ο Δήμαρχος.
ecogreeniaris.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails