Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακατασκευή του δρόμου από το Σταυρό Φαρσάλων μέχρι τα όρια του Ν. Καρδίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα σημαντικό οδικό κομμάτι της Επαρχίας Φαρσάλων ανακατασκευάζει η Νομαρχία Λάρισας.

Πρόκειται για το τμήμα του δρόμου από το Σταυρό Φαρσάλων μέχρι τα όρια του Ν. Καρδίτσας που δημοπρατήθηκε χθες και προσωρινός μειοδότης του έργου αναδείχθηκε ο κ. Ν.Καρακίτσιος.

Το τμήμα του δρόμου που θα ανακατασκευαστεί έχει μήκος 2,5 χλμ περίπου και θα συνδέσει την επαρχία Φαρσάλων με το γειτονικό νομό και είναι ένα από τα τμήματα πυκνής κυκλοφορίας της επαρχίας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και η κατασκευή του δρόμου βάσει της μελέτης που συνέταξαν οι τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα της Επαρχίας Φαρσάλων αποτελούσε αίτημα δεκαετιών για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθώς το κομμάτι αυτό ήταν από τα πλέον προβληματικά του Νομού.

Ο δρόμος που θα ανακατασκευαστεί θα ξεκινά από το Σταυρό Φαρσάλων και θα καταλήγει στα όρια του ν. Καρδίτσας στη θέση "Γεφύρια"...

Όπως επισημαίνει η Τεχνική Έκθεση της Νομαρχίας, ο δρόμος σήμερα παρουσιάζει έντονες καθιζήσεις σε όλο του το μήκος και έχει καταστεί επικίνδυνος για τη διέλευση των οχημάτων.

Για να αντιμετωπιστούν καθιζήσεις αλλά και διαβρώσεις θα γίνουν εκσκαφές, επιχώσεις και διαπλατύνσεις ώστε στην τελική του μορφή να έχει πλάτος 10 μέτρων.

Η Νομαρχία Λάρισας με την ανακατασκευή και αυτού του δρόμου συνεχίζει το πρόγραμμα συντηρήσεων στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Φαρσάλων φιλοδοξώντας μέσα στα επόμενα χρόνια ολόκληρη η επαρχία να διαθέτει ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails