Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

24 νεκροί σε ένα μήνα στους δρόμους της Κρήτης!

Μόνο ως καρμανιόλα μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί το οδικό δίκτυο της Κρήτης, αφού οι νεκροί πολλαπλασιάζονται με τρομακτικό ρυθμό, φτάνοντας μέσα σε ένα περίπου μήνα τους 24! Από αυτούς οι 14 έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηράκλειο, προβληματίζοντας έντονα τις αρμόδιες αρχές. Αριθμοί, οι οποίοι θυμίζουν παλαιότερες χρονιές, τις οποίες θέλαμε όλοι να ξεχάσουμε, μετά από τη μείωση που είχε σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, η οποία είχε γεννήσει την ελπίδα ότι τελικά οι Έλληνες αποκτούν οδηγική συνείδηση. Γιατί όσα μέτρα και αν ληφθούν από την Τροχαία, όσο αυστηροί κι αν είναι οι έλεγχοι, η κατάσταση δεν μπορεί να αντιστραφεί, παρά μόνο όταν οι ίδιοι οι οδηγοί συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.
Ο τελευταίος τραγικός απολογισμός σε Χανιά και Ρέθυμνο με τρεις νεκρούς και εννιά τραυματίες, αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο δυνατό καμπανάκι το οποίο όμως όπως αποδεικνύεται δεν ακούει κανένας. «Από τις 31 Αυγούστου μέχρι χθες οι νεκροί στην Κρήτη έχουν φτάσει τους 24. Στο Ηράκλειο μόνο οι νεκροί σε αυτό το διάστημα έχουν φτάσει τους 14. Πρόκειται για αριθμούς που θυμίζουν παλαιότερα χρόνια. Θυμίζουν πολύ τις χρονιές 2000-2001. Έχουμε επίσης σοβαρούς τραυματισμούς ανθρώπων που τελικά καταλήγουν στα νοσοκομεία. Ήδη αυτό το μήνα είχαμε δύο τέτοια περιστατικά στο νησί, που ήταν τραυματίες και τελικά πέθαναν μετά από την άνιση μάχη που έδωσαν για τις ζωές τους», αναφέρει ο διευθυντής της ΕΛΠΑ κ. Γιάννης Λιονάκης.
θύματα με δίκυκλα...

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 14 από τους 24 είναι οδηγοί μηχανών, εκ των οποίων μάλιστα οι 13 από τους 14 δε φορούσαν και κράνος. Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές και μια σειρά φορέων, κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, αποδεικνύεται ότι οι οδηγοί αδιαφορούν προκλητικά, αγνοώντας τις συνέπειες τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους γύρω τους.
«Αυτή η αδιάφορη στάση πρέπει να μας προβληματίζει πάρα πολύ. Πρέπει μέχρι να φτιαχτούν δρόμοι και να γίνουν οι υποδομές, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, με αυτό τον τρόπο και να βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όσοι οδηγούν ότι είναι απαραίτητη η χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας. Και δυστυχώς, επειδή έχουμε και δύο νεκρά παιδάκια 10 χρονών και 15 μηνών στα θύματα από τα τροχαία, καλό είναι οι γονείς να σκεφτούν πολύ σοβαρά, τι πρέπει να κάνουν τελικά για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα παιδιά τους. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε παιδιά στο μπροστινό κάθισμα, να έχουν βγαλμένα τα κεφάλια από τα πίσω τζάμια των αυτοκινήτων και δεν είναι δυνατόν να μην κάθονται στο καθισματάκι, ανάλογα με το βάρος τους και πάντα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Πράγματα αυτονόητα, τα οποία ενώ έπρεπε να κάνουν όλοι, ακόμη και σήμερα πάρα πολλοί αδιαφορούν».
sofoscrete.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails