Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Αύξηση 52,7% στα διόδια μέχρι Λαμία

ΤΑ ΝΕΑ

Κατά 52,7% ακρίβυνε το ταξίδι με Ι.Χ. αυτοκίνητο μέχρι τη Λαμία. Η χρέωση γίνεται πλέον με το χιλιόμετρο για τους οδηγούς που κινούνται στο τμήμα Αθήνας- Λαμίας του αυτοκινητόδρομου Πάτρας- Αθήνας- Θεσσαλονίκης- Ευζώνων (ΠΑΘΕ).

Ωστόσο για τους κατοίκους των περιοχών Μαλακάσας, Καλάμου, Καπανδριτίου, Αφιδνών, Ωρωπού, Βαρνάβα και Πολυνερίου η αύξηση στα διόδια έφθασε το 74,3%! Το πάτημα του γκαζιού χρεώνεται προς 0,037 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Από χθες τέθηκαν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια εισόδου στον άξονα σε Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Οινόφυτα, Θήβα και Τραγάνα, ενώ καταργήθηκε η προσωρινή τιμή (1,40 ευρώ) στον σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, όπου οι οδηγοί πληρώνουν πλέον 1,85 ευρώ προς Λαμία και Αθήνα. Η αλλαγή του συστήματος πληρωμής των διοδίων συνοδεύεται με νέα τέλη και νέους σταθμούς- μετωπικούς και πλευρικούς. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Κοινοπραξίας, «με το νέο σύστημα ευνοούνται όσοι οδηγοί διανύουν μικρές αποστάσεις, ενώ για όσους διανύουν όλη τη διαδρομή τα διόδια θα είναι ακριβότερα».

Έτσι, το ταξίδι έως τη Λαμία- μετ΄ επιστροφής- από 8,25 ευρώ αυξήθηκε στα 12,60 ευρώ. Για τις κοντινότερες αποστάσεις, μέχρι την Τρίτη, οι οδηγοί που κατευθύνονταν προς τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι (Χαλκίδα) πλήρωναν- μετ΄ επιστροφής- συνολικά 5,50 ευρώ. Σήμερα, με το νέο σύστημα η χρέωση για την ίδια διαδρομή είναι 3,70 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails