Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Η Mercedes υπόσχεται να μειώσει τα τροχαία

Μήπως είστε από τους τύπους που όταν οδηγούν ερμηνεύουν το κόκκινο φανάρι ως βαθύ πορτοκαλί και περνούν χωρίς ντροπή τη διασταύρωση; Αν ναι, η νέα τεχνολογία που ανέπτυξε η Mercedes αναλαμβάνει να διορθώσει την όρασή σας, αποτρέποντας τροχαία ατυχήματα που οφείλονται στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Όταν -ή μάλλον, αν- τεθεί σε εφαρμογή, θα είναι πρακτικά αδύνατο να περάσετε φανάρι με κόκκινο, ακόμα κι πατήσετε το γκάζι με όλη σας τη δύναμη.

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει μια κάμερα που ψάχνει για το επόμενο φανάρι. Στο φανάρι αυτό υπάρχει ένας αναμεταδότης, που στέλνει σήμα για το αν είναι πράσινο ή κόκκινο. Μετά την κουβεντούλα αυτοκινήτου-διασταύρωσης, εμφανίζεται στην οθόνη η απόσταση από το φανάρι και το χρώμα του. Αν είναι κόκκινο και πλησιάζετε, το σύστημα θα σας ειδοποιήσει με ήχο και εικόνα. Αν το αγνοήσετε και προσπαθήσετε να περάσετε με κόκκινο, το αυτοκίνητο θα σταματήσει από μόνο του λίγα μέτρα πριν μπει στη διασταύρωση.

Φυσικά, η υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος δεν είναι καθόλου απλή. Όπως καταλαβαίνετε, προϋποθέτει τη συμμετοχή του κράτους, το οποίο θα πρέπει να εγκαταστήσει αυτό το σύστημα σε όλες τις διασταυρώσεις. Σύμφωνοι, θα αργήσουμε να το δούμε, αλλά είναι τουλάχιστον ένα πρώτο βήμα για μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινή οδήγηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails