Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Κόμβος ... "παγίδα" στο Σιδηρόκαστρο

Σε επικίνδυνη παγίδα για τους διερχόμενους οδηγούς, έχει καταστεί ο νέος κυκλικός κόμβος που ενώνει τον ημιτελή κάθετο άξονα Προμαχώνα - Θεσσαλονίκης της Εγνατίας Οδού, με το Σιδηρόκαστρο.
Οι οδηγοί που κινούνται προς Σέρρες και Θεσσαλονίκη, απο τη σημερινή Ε.Ο Προμαχώνα - Σερρών, έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με τον κυκλικό κόμβο, αφού απουσιάζει παντελώς προειδοποιητική σήμανση, πολύ πριν απο το επικίνδυνο σημείο. 'Ετσι κάποιος που δεν γνωρίζει και κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 90 χλμ συνήθως, εαν δεν αντιδράσει άμεσα κινδυνεύει να ... "καρφωθεί" επάνω στα μεταλλικά στηθαία του κόμβου, όπως ήδη συνέβη.
"Ο κόμβος όπως είναι σήμερα, χωρίς την αναγκαία σήμανση είναι παγίδα για τους οδηγούς" λέει στο infoserres.gr o δήμαρχος Σιδηροκάστρου, Αθανάσιος Σπάσης, που προφορικά έχει ζητήσει απο την κατασκευαστική εταιρεία να προχωρήσει στην τοποθέτηση της αναγκαίας σήμανσης, ενώ θα αποστείλει και σχετική αναφορά...

στην "ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε".
Είναι χαρακτηριστικό, πως ακόμη πριν συμπληρωθεί ένας μήνας απο την παράδοση του κόμβου στην κυκλοφορία, έχουν συμβεί δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα στο σημείο. "Απο την εταιρεία υποστηρίζουν πως όταν δοθεί προς χρήση και το τμήμα Γέφυρα Στρυμόνα - Αμπέλας του Κάθετου Άξονα, η κυκλοφορία στη σημερινή Ε.Ο Σιδηροκάστρου - Σερρών, θα ελαχιστοποιηθεί, οπότε και οι κίνδυνοι θα είναι λιγότεροι για πρόκληση ατυχημάτων" επεσήμανε ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου, συμπληρώνοντας όμως πως : "ακόμη και έτσι, μέχρι να δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο κομμάτι της Ε.Ο θα πρέπει να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες, σε σημεία πολύ πριν τον επικίνδυνο κόμβο, πριν θρηνήσουμε θύματα".
infoserres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails