Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Με άριστα το 10’

10 σε όλους εκείνους που εχουν πιστέψει πως η πρόληψη του τροχαίου ατυχήματος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι υπόθεση όλων μας, αρχής γενομένης από τον δάσκαλο κυκλοφοριακής αγωγής, τον εκπαιδευτή οδήγησης, τον εξεταστή οδηγών οδήγησης και την Υπηρεσία που χορηγεί άδειες οδήγησης, τον αστυνομικό που επιτηρεί το οδικό δίκτυο και ελέγχει οδηγό και όχημα, τον δικαστή που επιβάλλει κυρώσεις στους αμελούντες, και θα πρέπει να εντείνουν άπαντες τις προσπάθειες τους και να επαυξήσουν την υπηρεσιακή τους ευσυνειδησία για το καλύτερο αποτέλεσμα.
9 στον έγκριτο αναλυτή και επί πολλά χρόνια εκπαιδευτή οδήγησης, “Ιαβέρη”, που αν και απουσίαζε, μέσω DVD παρουσίασε τις απόλυτα δικαιολογημένες επισημάνσεις του, με τις οποίες χαρακτηρίζει, την άδεια οδήγησης των ασυνείδητων και επικίνδυνων οδηγών, µε άδεια οπλοφορίας, και το τιμόνι που τέτοιου είδους άτομα κρατούν στα χέρια τoυς ως όπλο φονικό, διότι η ουσία είναι ότι το πρόβλημα με τους Έλληνες οδηγούς δεν είναι πως δεν ξέρουν να οδηγούν, είναι ότι δεν γνωρίζουν πως δεν ξέρουν να οδηγούν.
8 σε όλους εκείνους που έχουν κατανοήσει οτι ο πιο ουσιαστικός και παραγωγικός τρόπος αντιμετώπισης των τροχαίων είναι η έμφαση στην εκπαίδευση των οδηγών και στην κυκλοφοριακή αγωγή, σε μια επένδυση, δηλαδή, που βασίζεται στην γνώση και την εμπειρία και εστιάζει στον ίδιο τον άνθρωπο.
7 σε όσους πιστεύουν ότι τα τροχαία θα μειωθούν με την αύξηση της συχνότητας των ελέγχων και της αυστηρότητας των προστίμων μετατρέποντας έτσι τους τροχονόμους σε εισπρακτικό μηχανισμό υπέρ των δήμων...

6 σε όλους εκείνους τους αρμόδιους που μετα από κάθε τροχαίο θα συνεχίσουν με επισημότητα να κάνουν τις ίδιες απαράδεκτες δηλώσεις και ο πολίτης θα συνεχίσει να πληρώνει το φόρο αίματος στην άσφαλτο.
5 σε όσους με την αδιαφορία του αξιώματός τους, θα επιτρέπουν οι λακκούβες, τα λάδια και τα χώματα να συνεχίσουν να γεμίζουν τους δρόμους και οι επαρχιακοί δρόμοι να αποτελούν θανατηφόρες παγίδες.
4 σε όσους νομίζουν ότι έχουμε την πολυτέλεια κάθε πέντε χρονιά να χάνουμε, σε πληθυσμό, από νεκρούς, βαριά και ελαφρά τραυματίες, τρεις κοινότητες.
3 στους επαγγελματίες οδηγούς των φορτηγών και των λεωφορείων που θα συνεχίσουν να είναι “μάγκες”.
2 στους μεθυσμένους και οι ασυνείδητους που θα συνεχίσουν να σκοτώνουν και να σκοτώνονται.
1 σε εκείνους που κοιμούνται ήσυχοι πως έτσι πρέπει και έτσι συμβαίνει, πως αυτό μας αξίζει και αυτό έχουμε και πως αν αξίζαμε κάτι περισσότερο θα το είχαμε ζητήσει και θα το είχαμε επιβάλλει διότι όταν φέρνει κανείς στο νου τις πoλλαπλές αιτίες και τις θλιβερές συνέπειες των τόσων πολλών τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που θυσιάστηκαν και εξακολουθούν να θυσιάζονται καθημερινά στο βωµό της ασφάλτου, τoυς χιλιάδες αδικοχαμένους νέους µας, το ξεκλήρισμα ολόκληρων οικογενειών, για τους εκατοντάδες χιλιάδες διά βίου ανάπηρους και γενικότερα για τον αποδεκατισμό του πληθυσμού µας, µε αυτή την παράδοξη και εγκληματική ανθρωποθυσία δεν µπορεί παρά να νιώθει πίκρα και απογοήτευση.
Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ
imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails