Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Λιγότερα τα δυστυχήματα στις ζώνες χαμηλής ταχύτητας

Οι βρετανικές πόλεις θα πρέπει να έχουν περισσότερες ζώνες με όριο ταχύτητας τα 20 μίλια/ώρα (32,20 χλμ/ώρα), καθώς οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα έχουν μειωθεί σε αυτές κατά 40%, σύμφωνα με έρευνα.

Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώνονται ή τραυματίζονται σοβαρά σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα έχει μειωθεί στο μισό τα τελευταία 15 χρόνια, αναφέρει η εφημερίδα British Medical Journal.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου εκτιμά ότι οι ζώνες των 20 μιλίων/ώρα (32,20 χλμ/ώρα) μπορούν να προλάβουν το θάνατο μέχρι και 700 ανθρώπων στο Λονδίνο. Στις ζώνες αυτές υπολογίζεται επίσης ότι μόλις ένας στους 40 πεζούς, σκοτώνεται σε κάποιο δυστύχημα σε αντίθεση με έναν στους πέντε για κάποιον στις ζώνες των 30 μιλίων/ώρα (48,28 χλμ/ώρα).

Οι ερευνητές συνέκριναν τα δεδομένα για οδικές συγκρούσεις, που αφορούν σε τραυματισμούς και οι θανάτους στο Λονδίνο μεταξύ του 1986 και του 2006, με τα όρια ταχύτητας στους δρόμους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πτώση κατά 41,9% των τραυματισμών και θανάτων σε τροχαία ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις νέες περιοχές που επιβλήθηκε όριο ταχύτητας τα 20 μίλια/ώρα...

Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε σε παιδιά ηλικίας κάτω των 11 ετών αλλά και στον αριθμό όλων των ηλικιών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο.

Οι τραυματισμοί οδηγών δικύκλων μειώθηκαν κατά 17% κατά την περίοδο που εμφανίστηκαν οι ζώνες 20 μιλιών/ώρα και οι τραυματισμοί πεζών έχουν μειωθεί σχεδόν κατά ένα τρίτο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Κρις Γκράντι, καθηγητής του Πανεπιστημίου Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, δήλωσε: "Ανάλογο σκεπτικό με αυτό του Λονδίνου ισχύει και για παρόμοιες μητροπολιτικές πόλεις". Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ζώνες αυτές στο Λονδίνο σώζουν 200 ζωές το χρόνο αλλά αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει τους 700 αν εφαρμοστούν τα σχέδια για επιβολή του ορίου των 209 μιλίων/ ώρα και σε άλλες περιοχές.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails