Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Την αντικατάσταση όλων των φαντάρων-οδηγών από επαγγελματίες και αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσής τους προτείνει ο «Ιαβέρης».

Πάνε 30 χρόνια από τότε που ο γνωστός οδηγός αγώνων απολύθηκε. Την τελευταία δεκαετία οργώνει τα στρατόπεδα πραγματοποιώντας ομιλίες για τα τροχαία, που ευθύνονται σήμερα για το 97% των απωλειών του στρατού εν καιρώ ειρήνης.

*«Μεταφέρω ανησυχίες και προβληματισμούς πολλλών ετών. Ως οδηγός αγώνων, δηλώνω ότι φοβάμαι να οδηγήσω στο δρόμο. Δεν διδάσκω οδήγηση όπως νομίζεται. Προσπαθώ να εκπαιδεύσω συνειδήσεις», μας λέει ο ίδιος.

*«Οταν βρέθηκα σε πτέρυγα μάχης στην Πελοπόννησο, ρώτησα τους πιλότους εάν θα μπορούσαν να προσγειώσουν στην ίδια πίστα του αεροδρομίου δύο αεροσκάφη ταυτόχρονα από αντίθετες κατευθύνσεις...

Μου απάντησαν "όχι, θα σκοτωθούμε". Τα αεροσκάφη τροχοδρομούν με 150-180 χλμ. την ώρα. Και τότε ρώτησα: "Με ποια λογική μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο με 150 χλμ. την ώρα στην επικίνδυνη Εθνική Κορίνθου-Πατρών;"». Αδικο έχει;

*Τα περισσότερα τροχαία στο στρατό συμβαίνουν στη Μακεδονία και τα νησιά, ιδίως τις Κυριακές το πρωί κατά την προσέλευση στις μονάδες. «Χρειάζεται ανοχή από τους αξιωματικούς για όσους αργούν να προσέλθουν. Αλλά και από τους ίδιους: είναι προτιμότερο να φάνε "καμπάνα", παρά να πληρώσουν με την ίδια τους τη ζωή».

Τα τελευταία 100 χρόνια η Ελλάδα έχασε 75.000 άτομα σε πολέμους. Μόνο τα τελευταία 50 χρόνια στους δρόμους σκοτώθηκαν 120.000, 300.000 έμειναν ανάπηροι και άλλα 2 εκατ. τραυματίστηκαν. Το ετήσιος κόστος των τροχαίων εκτιμάται στα 9 δισ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails