Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Στη μάχη κατά των τροχαίων ο σύλλογος “Ο Άγιος Διονύσιος”

Τη δική του ξεχωριστή προσπάθεια για να εξαλειφθούν τα τροχαία ατυχήματα από τους δρόμους του νησιού, καταβάλλει ο σύλλογος πρόληψης τους “Ο Άγιος Διονύσιος” που και τις προηγούμενες εορταστικές ημέρες, βρέθηκε σε κομβικά σημεία ενημερώνοντας τους οδηγούς όλων των οχημάτων, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.
Παραμονή των Χριστουγέννων, μέλη του σωματείου με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Διονύση Νέγκα, βρέθηκαν στην παραλιακή οδό, μπροστά από την εκκλησία του Πολιούχου, Αγίου Διονυσίου, μαζί με εκπροσώπους του τοπικού διαμερίσματος Ρομιρίου του Δήμου Αρτεμισίων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Μαχαιράδου, μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους.
Εκεί βρέθηκε και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, Νεκτάριος Τσώλος, χαιρετίζοντας την ενέργεια του συλλόγου, αναφέροντας την αναγκαιότητα προσπάθειες σαν και αυτή να βρουν και άλλους μιμητές στο μέλλον.
Όπως είπε ο κ. Νέγκας, στους οδηγούς μοιράστηκε φυλλάδιο προσφορά του Δήμου Αρτεμισίων, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που “έφυγαν νωρίς από τη ζωή”, εξαιτίας κάποιου τροχαίου δυστυχήματος.
Εκτός από τις ευχές στο φυλλάδιο γίνεται αναφορά στα μέτρα προστασίας και πρόληψης από τα τροχαία, και μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

“Μην κάνεις το όχημά του κινούμενη σφαίρα”
“Οι πεζοί και οι ποδηλάτες είναι οι πιο ευάλωτοι χρήστες των δρόμων”
“Ο δρόμος είναι μια χώρα αγρίων, όπου εκείνοι που νιώθουν δυνατοί και οδηγούν γρήγορα μπορούν να υπαγορεύσουν το δικό τους νόμο”.
“Ο δρόμος πρέπει να είναι ένας τόπος, που όλοι πρέπει να κυκλοφορούν με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς καμία απειλή”.
“Ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας από εμάς μπορεί οποτεδήποτε να είναι πεζός, οδηγός, επιβάτης ή ποδηλάτης”.
“Σε κανένα σημείο το οδικό δίκτυο της Ζακύνθου δεν μπορεί να δεχθεί ταχύτητα άνω των 50 χλμ., ανά ώρα”.
Παράλληλα, δημοσιεύεται ποίημα της μαθήτριας Αμαλίας Σιγούρου, που αφορά το τροχαίο ατύχημα και το πως ο καθένας μπορεί να το αποφύγει και γινόταν αναφορά το φυλλάδιο να μην πεταχτεί αλλά να δοθεί και σε άλλους.
Αναφερόμενος τέλος στη στάση των οδηγών, ο κ. Νέγκας υποστήριξε ότι δείχνουν μεγάλη προσοχή και σύνεση σε αντίθεση με το παρελθόν, επισημαίνοντας ότι έστω και αργά, αλλά σταθερά, κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στη συνείδηση όλων.
imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails