Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων

Η τοποθέτησή τους αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις

Εξαιτίας τους συχνά προκαλούνται τροχαία ατυχήματα

Oι Δήμοι και οι Κοινότητες της Ηπείρου πρέπει να αφαιρούν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στους δρόμους και αν δεν το κάνουν, πρέπει να τις αφαιρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών.
Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δύο αμετάκλητες αποφάσεις, κρίνοντας ότι η τοποθέτηση υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους είναι αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις της Βιέννης για την οδική κυκλοφορία και σήμανση, την Ελληνική νομοθεσία και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.
Μάλιστα στην περιοχή της Ηπείρου υπάρχουν πολλές διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους, εξαιτίας των οποίων έχουν προκληθεί και τροχαία ατυχήματα.
Επιπλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η αυθαίρετη τοποθέτηση γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων στους δημόσιους χώρους και στις προσόψεις κτιρίων των πόλεων της Ηπείρου.
Και είναι αυτονόητο ότι κανένας δεν μπορεί στο όνομα του κέρδους να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.
Οι δικαστές αναφέρουν ότι οι διεθνείς συμβάσεις που έχουν επικυρωθεί από τη χώρα μας υποχρεώνουν το κράτος να μην επιτρέπει την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους, καθώς αποσπούν την προσοχή των οδηγών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails