Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα για την εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο των Εορτών του Πάσχα θα λάβει η Τροχαία.

Τα μέτρα αυτά αφορούν κυρίως:

α) Στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των Προαστίων (Εμπορικά Κέντρα, Λιμάνια. Σταθμούς ΟΣΕ, Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων, Αεροδρόμια κλπ.)

β) Στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο στους Βασικούς Οδικούς Άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής, όσο και στο Εθνικό, Επαρχιακό και Αστικό Δίκτυο, καθ’ όλες τις μαζικές μετακινήσεις εισόδου και εξόδου, με κύριο μέλημα την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των σε τμήματα των Εθνικών Οδών ισχύει κατά την:

Μ. Πέμπτη (1.4.2010) ώρες 15.00΄- 22.00΄ ρεύμα εξόδου.

Μ. Παρασκευή (2.4.2010) ώρες 06.00΄- 16.00΄ ρεύμα εξόδου.

Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ (5.4.2010) ώρες 15.00΄- 22.00΄ρεύμα εισόδου.

Κυριακή του ΘΩΜΑ (11.4.2010) ώρες 15.00-21.00΄ ρεύμα εισόδου.

Για την πρόληψη και αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, παρακαλούνται, οι οδηγοί και πεζοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με σχολαστικότητα τους Κανόνες Κυκλοφορίας.

Στους οδηγούς των οχημάτων εφίσταται η προσοχή στα εξής:


Να μην οδηγούν όταν έχουν πιει έστω και λίγο αλκοολούχο ποτό.

Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές και οδικές συνθήκες.

Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος και να απαιτούν να χρησιμοποιούν αυτά και οι συνεπιβάτες τους.

Να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος & το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικό κάθισμα, ζώνη ασφαλείας κλπ.).

Να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα.

Να μην ομιλούν στο κινητό τηλέφωνο εκτός κι αν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση ανοικτής ακρόασης ή χρησιμοποιούν ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας ( Bluetooth ).

Να αποφεύγουν την προσέγγιση με ΙΧ αυτοκίνητα στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού κατά τις παραμονές των εορτών και να προτιμούν για το σκοπό αυτό τα ΜΜΜ, επειδή τις ημέρες αυτές παρατηρείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο παραπάνω σημείο.

Μέσα στην πόλη, που η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, γιατί παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών Τροχονόμων.

Ακόμη, οι πεζοί να μην παραβιάζουν τους σηματοδότες, να διασχίζουν το οδόστρωμα στα σημεία που υπάρχουν διαβάσεις και όπου δεν υπάρχουν αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails