Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αποζημίωση 280.000 ευρώ για ελαττωματικό αερόσακο

Τον δρόμο για την αναγνώριση ευθύνης σε βάρος αντιπροσωπειών που πωλούν καινούργια αυτοκίνητα με σοβαρά ελαττώματα ανοίγει η απόφαση του Άρειου Πάγου για επιδίκαση αποζημίωσης, ύψους 280.000 ευρώ, στην οικογένεια 22χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

Ο άτυχος 22χρονος έχασε τη ζωή του, επειδή ο αερόσακος του αυτοκινήτου που οδηγούσε ήταν ελαττωματικός και ως εκ τούτου δεν ενεργοποιήθηκε κατά την πρόσκρουση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, πριν από το ατύχημα ο νεαρός...

είχε διαπιστώσει πρόβλημα στο σύστημα των αερόσακων του αυτοκινήτου του, το οποίο δυστυχώς δεν αποκαταστάθηκε πλήρως από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρείας στο οποίο κατέφυγε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τεχνικοί υπάλληλοι του συνεργείου είχαν εντοπίσει ελάττωμα στον δεξιό αερόσακο και το επιδιορθωσαν, χωρίς ωστόσο να ελέγξουν συνολικά το σύστημα. Κατά συνέπεια, η βλάβη στον αριστερό αερόσκακο όχι μόνο δεν διαγνώστηκε, αλλά ουδέποτε εντοπίστηκε.

Σημειώνεται ότι οι δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι κατά την ημέρα του ατυχήματος δεν καταγράφηκαν στη μνήμη των αυτόματων ηλεκτρονικών ελέγχων του αυτοκινήτου σφάλματα στο σύστημα των αερόσακων και του προεντατήρα ζώνης.

Το θανατηφόρο ατύχημα έγινε πριν από 10 χρόνια, όταν το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε δέντρο και ανατράπηκε.

Ο Αρειος Πάγος δέχθηκε ότι ο οδηγός ήταν συνυπαίτιος διότι επέδειξε αμέλεια κατά την οδήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails