Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη Ζωή

Τροχαία ατυχήματα, συγκεκριμένες προτάσεις για τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου και προτάσεις ενίσχυσης της τεχνητής αστυνόμευσης

Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη ΖωήΜε την πρωτοβουλία «Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή» αγγίζουμε το πολύ σημαντικό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων. Κεντρικός μας στόχος είναι να προσεγγίσουμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και με συγκεκριμένες προτάσεις για τεχνικές παρεμβάσεις και προτάσεις τεχνητής αστυνόμευσης να βελτιώσουμε τις οδικές υποδομές και την οδική ασφάλεια σε επίπεδο νομού Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίσαμε και καταγράψαμε με ακρίβεια 53 άκρως επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού μας και διαπιστώσαμε πού εστιάζεται το πρόβλημα σε κάθε σημείο ξεχωριστά και σε ποιον παράγοντα αποδίδεται κυρίως η επικινδυνότητα ανά περίπτωση.

Προχωρήσαμε ωστόσο και ένα βήμα παρακάτω, καθώς για κάθε σημείο προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα τεχνητής αστυνόμευσης, καθώς και συγκεκριμένες τεχνικές βελτιωτικές παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών που πρέπει να ληφθούν ανά σημείο για την αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων. Οι προτάσεις ως επί το πλείστον είναι χαμηλού οικονομικού κόστους, θα έχουν όμως εγγυημένη αποτελεσματικότητα, καθώς θα περιορίσουν σημαντικά τους κινδύνους και την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος και θανάτων συμπολιτών μας λόγω ελλειμμάτων και ατελειών στις οδικές υποδομές του νομού.

Ξεφεύγοντας λοιπόν από τη στείρα, μη παραγωγική αντιπολίτευση, αγγίζουμε την ουσία, καταθέτουμε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις. Φεύγουμε από το γενικό και πάμε στο ειδικό. Συμβάλλουμε στο έργο της οργανωμένης Πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας των Υπ. Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη και υποστηρίζουμε την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο του νομού μας.

Η δέσμη των βελτιωτικών παρεμβάσεων που προτείνουμε δεν είναι εξαντλητική. Δεχόμαστε και τις δικές σας προτάσεις για συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του νομού μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@avgenakis.gr. Είμαι πεπεισμένος ότι με τη συμβολή όλων μας μπορούμε να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την οδική ασφάλεια και να κάνουμε τους δρόμους μας ασφαλέστερους.

«Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή», ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να το πετύχουμε.

Ολόκληρη η έρευνα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails