Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Προσοχή στις διαβάσεις των τρένων

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Αδιαφορία για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες



Συνεχίζεται η ασυδοσία των διαφημιστικών εταιρειών και η αδιαφορία του κράτους για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες κατά μήκος του δρόμου που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές. Την άμεση απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου ζήτησε πρόσφατα μέχρι και η Αττική Οδός Α.Ε

Η Αττική Οδός Α.Ε. ζητά την απομάκρυνση των πινακίδων με επιστολή προς την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Παιανίας, το ΥΠΕΧΩΔΕ, την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Τροχαία Αττικής Οδού, το αστυνομικό τμήμα Παιανίας, το Συνήγορο του Πολίτη και τις Αττικές Διαδρομές. Αφορμή για αυτή τη κίνηση αποτέλεσε η πτώση μιας διαφημιστικής πινακίδας στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού, στις 10 Μαρτίου και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο "από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός".

Την υπόθεση έβγαλε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Μανώλης Σταυρουλάκης - ο άνθρωπος που είχε κινήσει πρώτος το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων μετά το θανατηφόρο ατύχημα του γιου του, Γιάννη Σταυρουλάκη, το Δεκέμβρη του 2005, όταν το αυτοκίνητό του 25χρονου προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα που είχε στηθεί παράνομα στο δήμο Αμαρουσίου.

Το 2008 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καταδίκασε σε 26μηνη φυλάκιση τον διευθύνοντα σύμβουλο της MASTER OUTDOOR A.E., της εταιρείας που είχε τοποθετήσει παράνομα τη διαφημιστική πινακίδα. Το Μάρτιο του 2009 ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών διέταξε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων του δήμου Αμαρουσίου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Εντούτοις, τον Ιούνιο του 2009 οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, κίνδυνος για τη ζωή χιλιάδων οδηγών, έγιναν για άλλη μια φορά μέρος της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων για τις ευρωεκλογές.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails